Het programma Met spoed beschikbaar heeft de ambitie dat vóór eind 2026 alle zorgaanbieders in de spoedzorg in Nederland de geprioriteerde berichten uit de Richtlijn Gegevensuitwisseling acute zorg kunnen gebruiken.
Om zorgorganisaties te ondersteunen bij het implementeren van de Richtlijn, kan via Met spoed beschikbaar een regionale projectleider worden ingehuurd. De projectleider helpt dan bij de implementatie van berichten uit de Richtlijn die al beproefd zijn in koploperprojecten en die dus al landelijk worden uitgerold. Voor deze inhuur is een financiële bijdrage beschikbaar voor regio’s en zorgorganisaties. Vooral voor zorgaanbieders en regio-organisaties die gebrek hebben aan projectleiderscapaciteit is dit een mooie kans om toch aan de slag te gaan.
De bijdrage aan de inhuur van een regionale projectleider bedraagt €11.979 per berichtenstroom. Dat geldt voor zowel eenrichtingsverkeer als tweerichtingsverkeers. Lees bij de knop Toelichting verderop hoe dit precies werkt en hoe dit financieel (flink) interessant kan zijn bij de implementatie van meerdere berichtstromen.
Projectleiderspool vanuit het programma
Vanwege de manier waarop de financiering voor de inhuur van de regionale projectleider is geregeld, kunnen projectleiders niet direct door regio-/zorgorganisaties zelf worden aangesteld. Daarom wordt gebruikgemaakt van een projectleiderspool vanuit het programma Met spoed beschikbaar. Dit is een pool van projectleiders die als ZZP-er of voor een consultancybureau werken en door ICTU – waar het programmabureau van Met spoed beschikbaar is ondergebracht- worden ingehuurd. Wanneer een regio-organisatie of zorgorganisaties een aanvraag indient, wordt een projectleider uit de pool ingehuurd en beschikbaar gesteld.
Wat u kunt verwachten van een regionale projectleider
Denk bij de inzet van de regionale projectleider vooral aan taken en verantwoordelijkheden, zoals het aansturen van één of meerdere implementatieprojecten voor de technische en functionele realisatie van digitale gegevensuitwisseling volgens de Richtlijn. Ook het opstellen van een plan van aanpak voor de implementatie van berichtuitwisselingen in de regio kan onderdeel zijn van wat u van de regionale projectleider kunt vragen.
Informatiesessie voor regionale samenwerkorganisaties (bv ROAZ/ RSO):
Op dinsdag 13 mei van 13.00 tot 14.00 uur organiseren we voor regionale samenwerkorganisaties een informatiesessie over dit onderwerp. Hier leest u er meer over en kunt u zich aanmelden.
Meer weten?
Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier
Contact