Skip to the main content

Regionale samenwerkingen digitale gegevensuitwisseling acute zorgketen in kaart gebracht

Welke zorgaanbieders en leveranciers werken op dit moment met elkaar samen aan digitale gegevensuitwisseling in de acute zorgketen? Om welke uitwisselingen gaat het? Wie hebben het al gerealiseerd en wie zijn bezig met implementatie? Die informatie is vanaf nu per regio inzichtelijk via de Regiokaart voor digitale gegevensuitwisseling  in de acute zorgketen. Met deze kaart willen we stimuleren dat andere zorgaanbieders (en hun leveranciers) ook aan de slag gaan met digitale gegevensuitwisseling. Daarnaast hopen we hiermee koplopers te genereren voor het programma Met spoed beschikbaar.

 

Welke informatie vindt u in de Regiokaart?

De Regiokaart is ingedeeld volgens de ROAZ-structuur en geeft inzicht in welke zorgaanbieders digitaal gegevens met elkaar uitwisselen of dit momenteel implementeren, om welke uitwisselingen het gaat en welke leveranciers betrokken zijn. Het gaat hierbij om uitwisselingen zoals die staan beschreven in de Richtlijn ‘gegevensuitwisseling huisarts-huisartsenpost-ambulancevoorziening en afdeling spoedeisende hulp’.

Neem een kijkje op de Regiokaart! Staat u niet op de kaart, maar wisselt u wel digitaal gegevens uit met uw ketenpartner(s) in de acute zorgketen? Laat het ons dan weten.

 

De Regiokaart is een product van Amigo!, de tool van Nictiz die zorgpartijen ondersteunt bij de implementatie van informatiestandaarden, en is mede mogelijk gemaakt door VZVZ.

 

Meer weten of contact

Wilt u meer weten over één of meer van de samenwerkingen op de kaart of wilt u zelf ook aan de slag met digitale gegevensuitwisseling? Neem dan contact met ons op via info@metspoedbeschikbaar.nl

 

Bekijk laatste

Nieuws

Podcast: Koplopers van digitale gegevensuitwisseling in acute zorgketen

Welke zorgaanbieders en leveranciers werken op dit moment met elkaar samen aan digitale gegevensuitwisseling in de acute zorgketen? Wie hebben het al gerealiseerd en wie zijn bezig met implementatie? Die informatie is vanaf nu per regio inzichtelijk via de Regiokaart voor digitale gegevensuitwisseling acute zorgketen.

Lees meer

Ambulancevoorziening en ziekenhuizen in Rotterdam-Rijnmond verbeteren digitale gegevensuitwisseling

De Regionale Ambulancevoorziening Rotterdam-Rijnmond en het Maasstad Ziekenhuis, IJsselland Ziekenhuis en Erasmus MC starten met een project om de digitale gegevensuitwisseling tussen de ambulance en de afdelingen Spoedeisende hulp (SEH) te verbeteren.

Lees meer

Verbetering in berichtgeving tussen ambulance en spoedeisende hulp

In samenwerking met het zorgveld heeft Nictiz de berichtgeving voor digitale overdracht tussen ambulance en spoedeisende hulp (SEH) bijgewerkt. Daarmee zijn de zorgprofessionals op de SEH nog sneller en beter voorbereid op de komst van patiënten die per ambulance worden binnengebracht. Belangrijk als je bedenkt dat op de SEH vaak elke seconde telt.

Lees meer

Volg ons